Doriti o traducere din romana in spaniola si nu sunteti sigur daca rezultatul va fi cel dorit?

     Biroul nostru de traduceri este oricand la dispozitia dumneavoastra pentru orice traducere din romana in spaniola, realizata de traducator autorizat.

     Garantam ca fiecare traducere din romana in spaniola va fi tratata cu profesionalism si promptitudine la cele mai avantajoase preturi.

     Traducatorii nostri sunt autorizati de Ministerul Justitiei.

     Pe langa serviciul de traducere din romana in spaniola, va oferim de asemenea si serviciile unei echipe de interpreti spaniola calificati specializati in toate domeniile pentru orice tip de conferinta.

     Spaniola este limba neolatina cea mai raspandita in lume. Pe langa Spania, ea are o arie vasta de raspandire in America Latina iar in Statele Unite este foarte folosita ajungand sa intreaca pana si engleza ca utilizare in anumite zone. Ca si italiana, spaniola a derivat dintr-un dialect izolat vorbit intr-un comitat din regiunea Castilia. Din acest motiv este cunoscuta si sub numele de castiliana, mai ales pentru a o deosebi de restul limbilor vorbite in peninsula Iberica, catalana, basca si galiciana.

     De la statutul de limba barbara, cum o considerau curtenii leonezi la inceput, castiliana a devenit incet- incet limba oficiala. Fixarea castilienei are drept urmare purificarea ei, precum şi o imbogatire considerabila a vocabularului. În 1492, anul in care dominaţia araba în peninsulă ia sfarsit şi se fac marile descoperiri geografice, Antonio de Nebrija le prezintă Regilor Catolici Gramatica sa. Este pentru prima dată în istoria latinităţii cand o limbă derivata din latină face obiectul unui studiu. Ceva mai târziu, în 1499, Tragicomedia lui Calisto şi a Melibeei va arata ca această limbă, care începe să fie amintita si cu numele de spaniola, poate fi mesagera unei literaturi in adevaratul sens al cuvantului.

     Secolul al XVII-lea este chiar secolul lui Don Quijote, cea mai tradusa carte dupa Biblie. Spaniola isi castiga confirmarea o dată cu crearea, în 1713, a Real Academia de la Lengua, care publică in 1726 Diccionario de autoridades. Apoi, în 1771, publica prima ediţie a Gramaticii, revăzută in mod regulat, care se mentine ca o lucrare de referinţă. Astazi spaniola este o limba prestigioasa care si ca materie de studiu ajunge din urma limbi renumite prin traditie precum franceza si engleza.